2018. évi Wado Országos Bajnokság

Beszámoló a versenyről

Idén is meghívást kaptunk a három fordulóból álló Wado Országos Bajnokságra, melyet az UTE Judo termében rendeztek meg. Egyedüli külsős klubként vettünk részt, 16 versenyzővel.

Shiko dachi versenyszám:

Sajnos a versenykiírás eléggé lekorlátozta a résztvevők számát, így csak az ovisaink tudtak ebben a versenyszámban indulni. Egyes kategóriákban a korlátozások miatt, olykor kevesebb versenyző gyűlt össze, így olykor klubtagjaink egymás ellen is  versenyeztek. Az edzések során sokat készültünk erre a versenyszámra, hiszen az ütésen kívül 10-10 védő kéztechnikát is be kellett mutatni. Egész meglepő eredmények is születtek, néha nem tudtuk követni a bírók döntését, és hogy mi alapján bírál…

Szivacs kumite versenyszám:

Ebben a versenyszámban jobbnak bizonyult a társaság. Az utóbbi időben a technikai felkészülés mellett, már nagyon sok taktikai elemet is be tudtunk gyakorolni az edzéseken és ez nagyon meglátszott a versenyeredményeken is. A rutinosabb iskolás versenyzőink már, megfontoltabban és taktikusabban küzdöttek.

Összegzés:

A bíráskodás és a szervezés hagy némi kivetnivalót maga után… Nem kaptunk időtervet, lassan haladtak a dolgok, előfordult hogy rengeteget kellett várni.

A szivacs kumitében egész meglepő volt a bíráskodás. Az egész versenyszám egy kidobós versenyhez hasonlított. Mindenféle kalimpálásra, dobásra már pontot adtak. Karatéra még csak nem is hasonlított, így elég nehéz volt felvenni a harcot.

A nehézségek ellenére 13 bronzérem, 4 ezüst érem és 4 arany érem.

Név Shiko dachi Szivacs kumite
Füredi Bálint 3. helyezés
Horváth-Sáfár Anna 2. helyezés
Ipacs Botond 2. helyezés 2. helyezés
Jenei Simon 1. helyezés
Juhász Mátyás 3. helyezés 3. helyezés
Kupcsapsky Kevin 3. helyezés  1. helyezés
Lázók Antal 3. helyezés
Mándoky Bodza 3. helyezés 1. helyezés
Markó Péter 3. helyezés
Nagy Teofil 2. helyezés
Rigó Kinga 3. helyezés 2. helyezés
Rigó Marcell 3. helyezés
Safranyik Liliána 1. helyezés
Tory Nikolett 3. helyezés 3. helyezés
Vári Bendegúz 1. helyezés
Zimányi Zalán 3. helyezés 3. helyezés

A versenyről készült képek IDE kattintva tekinthetők meg, videók pedig lentebb.